top of page
Street at Night

OPLEIDINGEN:

 

 • Academie voor Psychodynamica

  • Professioneel Coach

  • Systemisch werken, Organisatie- en familie opstellingen

 • Sociale Academie Utrecht

  • Verlies- en rouwbegeleiding

 

 • Phoenix Opleidingen

  • Op Verhaal komen

 • Margriet van Bentem

  • Extra Communicatieve Vaardigheden

OVER MIJ

De bochten van het leven hebben mij gebracht bij dat wat ik nu doe; mensen coachen die graag de regie terug willen over hun leven. 

 

Door inzicht te krijgen in dat wat echt belangrijk voor je is, zonder de ballast van wat anderen van je verwachten of je jezelf hebt opgelegd, kom je bij je eigen kernwaarden. Als je die weer helder hebt voor jezelf kan je opnieuw naar je eigen prioriteiten gaan kijken en die bijstellen indien nodig. Op die manier kan je helder richting bepalen en weer de regie pakken over je eigen leven. 

 

Tien jaar geleden raakte ik van de een op de andere dag de regie over mijn eigen leven kwijt. Ik kreeg de diagnose uitgezaaid melanoom met een levensverwachting van nog slechts enkele maanden. Ik was halverwege de 30, zat vol toekomstdromen en opeens zou mijn leven nooit meer hetzelfde zijn. Een weg van vele behandelingen volgde met tenslotte een toen nog experimentele immunotherapie. Ik ben een van de onwaarschijnlijke gelukkigen die 100% gereageerd heeft op deze behandeling en ben sindsdien weer helemaal gezond. 

Dit pad van zeer ernstig ziek zijn en weer beter mogen worden heeft me vele hoeken van het leven laten zien. 

Het fascineert me hoeveel veerkracht een mens vaak heeft, met hoeveel meer we kunnen dealen dan we denken. Hoe we gemaakt zijn als mens om te overleven, zowel fysiek als mentaal. Dit stelt ons in staat om soms in korte tijd te schakelen naar 'het nieuwe normaal'. Dat mechanisme heeft me geleerd dat waar je ook staat, in welke situatie je ook bent, er altijd een keuze is hoe je er naar kijkt. Dat besef heeft mij weer de regisseur gemaakt van mijn eigen leven, hoe klein de regie soms ook.

 

Het heeft ertoe geleid dat ik ondanks de hele slechte prognose de dagen heb leren optellen in plaats van aftellen. 

​​

'Life isn't about waiting 

for the storm to pass, 

it's about learning 

to dance in the rain'

Wanneer je hoort dat je zelf of je naasten met kanker te maken krijgen verandert van het een 

Loopbaan Coaching

logo white.png

ASTRID NOLLEN COACHING

HET LEVEN WEER BELEVEN IN PLAATS VAN ONDERGAAN

bottom of page